RODINA Vaří SPOLU

Vaření nejen pro mého syna a dcery

Rybí vánoční polévka

Rybí vánoční polévka
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Vytisknout recept
Přidat na nákupní seznam
This recipe is in your Shopping List
Add to Meal Plan:
This recipe has been added to your Meal Plan
Porce Doba přípravy
8 porcí 45 minut
Doba vaření
60 minut
Porce Doba přípravy
8 porcí 45 minut
Doba vaření
60 minut
Rybí vánoční polévka
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Vytisknout recept
Přidat na nákupní seznam
This recipe is in your Shopping List
Add to Meal Plan:
This recipe has been added to your Meal Plan
Porce Doba přípravy
8 porcí 45 minut
Doba vaření
60 minut
Porce Doba přípravy
8 porcí 45 minut
Doba vaření
60 minut
Suroviny
Porce: porcí
Pokyny
  1. Mrkev a petržel nastrouháme na jemném struhadle a podusíme na oleji.
  2. Mlíčí, jikry, petržel a celer dáme vařit do 1 litru osolené vody.
  3. Odřezky z kapra, zadní část ocasu povaříme v 1 litru osolené vody společně s kořením, vloženém v kovovém sítku, aby nám koření pak neplavalo v polévce.
  4. Jikry a mlíčí na prkénku rozmačkáme na menší kousky, dále rozmačkáme i celer a petržel a vrátíme vše zpět do vody, ve které jsme je vařily.
  5. Uvařené odřezky z kapra zbavíme kostí, maso rozdrobíme a přidáme do vývaru k zelenině a jikrám a mlíčí. Přes cedník přidáme vodu z vařené ryby a dále vaříme.
  6. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku a tuto v mícháme do vařící se polévky. Vaříme do zhoustnutí
  7. Následně polévku odstavíme z plotny a na povrch vložíme 25 g másla a necháme na povrchu polévky rozpustit. Poté lehce promícháme.
Sdílet tento recept